Onze organisatie

Het bestuur:

Oprichtster en Voorzitter: Cisca van Sloten

In het dagelijkse leven: Eigenares van praktijk Klinkende-klanken, muziektherapeut, koordirigent en muziekdocent.

Secretaris en penningmeester: Rhona van Sloten

In het dagelijkse leven: Logopedist en zangdocent

Als oudste zus van een broer en zusje met een meervoudige handicap ben ik opgegroeid met constante zorg en belasting binnen het gezin. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het voor het gezin is om even ontlast te worden van de zware zorgtaken. 

Maar ook hoe belangrijk het is om een goede woonplek te vinden voor je kind waar het zichzelf kan zijn en waar de juiste begeleiding is. Hier wil ik mij graag voor inzetten omdat ik vind dat ieder kind/jong volwassene recht heeft op een plek waar hij zich op zijn eigen niveau kan ontwikkelen en op zijn eigen manier kan meedraaien in de maatschappij.

De oprichtster  van de Zonnesteen.

Mijn naam is Cisca van Sloten. 

In 2013 is de Stichting opgericht vanwege persoonlijke betrokkenheid bij de doelgroep. Door de stofwisselingsziekte CDG type 1C hebben mijn twee jongste kinderen een ernstige ontwikkelingsachterstand en een lichamelijke beperking. De zorg voor kinderen met een beperking is zeer intensief. Om even te kunnen bijtanken en tijd vrij te maken voor jezelf en de overige kinderen, ben ik op zoek gegaan naar een zorgboerderij. 

Ik kwam erachter dat dit nog niet zo eenvoudig is. Er zijn ontzettend veel zorgboerderijen maar weinig zorgboerderijen die geschikt zijn voor kinderen/jongeren met een meervoudige beperking. Als ouder ga je dan ook nadenken over de toekomst. Als het nu al zo moeilijk is om opvang te vinden, hoe komt het dan als zij de leeftijd bereiken dat zij ergen anders willen gaan wonen? Er zijn veel woonvormen voor jongeren/volwassenen met een verstandelijke beperking waar mijn kinderen niet tussen passen door de lichamelijke beperking. 

Maar ik wil niet dat ze in een instelling komen te wonen waar ze net weer te goed voor zijn. Langzamerhand is het idee ontstaan om zelf een zorgboerderij te gaan starten waar jongeren met een meervoudige beperking onder begeleiding zelfstandig kunnen gaan wonen.

Omdat deze doelgroep extra zorg nodig heeft wat betreft de verstandelijke- en lichamelijke beperking wil ik de zorgboerderij combineren met een therapeutisch centrum en een therapeutisch zwembad. Er kan dan op aanvraag verschillende therapieën aangeboden worden. Ik heb altijd al de wens gehad om buiten de stad te gaan wonen, te genieten van het buitenleven met boerderijdieren omdat ik zie dat dit echt een meerwaarde heeft voor de kinderen. 

Door deze combinatie krijgt bovengenoemde doelgroep volledige zorg aangeboden binnen de woonvorm.